Nie zalogowany. · Zapomniane hasło · Rejestracja
Forum: Wanderer Game Dyskusja ogólna RSS
Targ - nadużycia
Awatar
Vandhall (Administrator) #1
Członek przez Sty 2007 · 4380 postów · Położenie: Kathanorn
Członkostwo w grupach: Administratorzy, Użytkownicy
Zobacz profil · Link do tego postu
Temat: Targ - nadużycia
No to mamy trochę  nadużyć na targu. Ten temat nie służy piętnowaniu i nikogo z nicka tu nie będę wytykał - nie po to ten temat. Osoby którym wycofam transakcje i tak dostaną do myślenia  (stracą podatek). Napisze tu o kilku sytuacjach jakie znalazłem w logach targowych i dlaczego, niektóre transakcje wycofuje. Niech to jest też lektura dla strażników jeśli zechcą sami podjąć zadanie.

I. Sprzedaż znalezionego w przygodach ekwipunku - w sklepie kosztem pośrednika.
1. Postać A sprzedaje znaleziony w przygodach ekwipunek postaci B w cenie wyższej niż 42% wartości przedmiotu + podatek.
2. Postać B sprzedaje kupiony wcześniej ekwipunek w sklepie za cenę niższą niż kupiła na targu.
Postać B straciła na tej transakcji - sprzedała taniej niż kupiła
Postać A zyskała istotnie bo sprzedała drożej niż by dostała w sklepie.
Gdyby postać B nie traciła na tym - potrzebowała tego ekwipunku byłoby to w porządku.

I nie chodzi o to, że to w 99% przypadków postacie z tego samego konta - bo można handlować z kim się chce (choć daje do myślena ;) ). Ten 1% pozostałych przypadków tez powinien być wycofany.

II. Sytuacja analogiczna kiedy chodzi o ekwipunek kupiony w sklepie
1. Postać A sprzedaje kupiony w sklepie ekwipunek postaci B w cenie wyższej niż 100% wartości przedmiotu + podatek.
2. Postać B sprzedaje kupiony wcześniej ekwipunek w sklepie za cenę niższą niż kupiła na targu.
Postać B straciła na tej transakcji - sprzedała taniej niż kupiła
Postać A zyskała bo sprzedała drożej niż kupiła.
Bezczelny przykład nadużycia... :D

III. Sprzedaż złomu podstawionemu kupującemu
1. Postać A sprzedaje znaleziony w przygodach ekwipunek postaci B w cenie wyższej niż 42% wartości przedmiotu + podatek.
2. Postać B wrzuca złom do magazynu.
Postać A zyskała bo sprzedała drożej niż kupiła.
Postać B kupiła złom którego nigdy nie wykorzysta.
Gdyby postać B kupiła coś wartościowego (to widać w logach) i korzystała byłoby ok... ale już z tego co widzę to nie pojedyncze przedmioty konkretnych postaci.

IV. Sprzedaż używanego wcześniej ekwipunku pośrednikowi, który sprzedaje w sklepie
1. Postać A sprzedaje ekwipunek, którego używała wcześniej postaci B, w cenie wyższej niż 42% wartości przedmiotu + podatek. (sprzedaż zwykle w okolicach 100% wartości - w logach widnieje jak strata)
2. Postać B sprzedaje kupiony wcześniej ekwipunek w sklepie za cenę niższą niż kupiła na targu.
Postać A zyskała bo sprzedała na targu drożej niż by sprzedała w sklepie (choć taniej niż kupiła).
Postać B kupiła wartościowy przedmiot ale nie po to aby używać, a po to aby postać A nie straciła na sprzedaży - a odzyskała możliwie najwięcej wartości przedmiotu. Oczywiście kosztem postaci B.
Gdyby tylko postać B tego przedmiotu potrzebowała... co tez widać w logach.



Będę uzupełniał w miarę poznawania nowych sytuacji;)
[Obraz: http://idarionis.com/mainpagedata/banery/banminisorc.jpg]
W zasadzie nie jestem materialistą. Jednakowoż entuzjazm w pracy
jest wprost proporcjonalny do wysokości stanu konta.
Ten post ostatnio był zmieniany przez Vandhall o 26.11.2013, 14:54.
Zamknij Pomniejsz – Powiększ + Odpowiedz na ten post:
Kod weryfikacyjny: VeriCode Proszę przepisać kod weryfikacyjny z obrazka do pola tekstowego umieszczonego obok niego.
Emotikonki: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Znaki specjalne:
Idź do forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20120620-dev, © 2003-2011 by Yves Goergen
Strona wygenerowana w 98,2 ms (43,8 ms) · 38 zapytań do bazy danych w czasie 4,4 ms
Bieżący czas: 14.11.2018, 03:52:48 (UTC +01:00)