Nie zalogowany. · Zapomniane hasło · Rejestracja
Forum: Wanderer Game Offtopic RSS
Jak najlepiej wyklikac energie na androidzie?
Maniollo #1
Członek przez Mar 2007 · 2590 postów
Członkostwo w grupach: Animatorzy, Skrybowie, Użytkownicy, WD Global
Zobacz profil · Link do tego postu
Temat: Jak najlepiej wyklikac energie na androidzie?
Witam,

Kupilem sobie niedawno nowa zabawke czyli smartfona i tak sie zastanawiam w jaki sposob najlepiej jest wyklikac energie gdybym potrzebowal. Probowal ktos i doszedl do czegos konkretnego?
Ogolnie to sprawdzenie czy nie trzeba nakarmic postaci czy cos prostego to da sie zrobic, ale jak mialbym zuzyc energie w taki sposob to bym sie pochlastal. iMacros wyglada ze jeszcze nie dziala, ale moze cos podobnego?

Pozdrawiam,
Maniollo
Awatar
cieniostwor #2
Członek przez Lip 2010 · 1573 posty
Członkostwo w grupach: Graficy, ScriptMaker, Użytkownicy
Zobacz profil · Link do tego postu
Android zgaduje? To firefoxa albo jeszcze lepiej google chroma i skrypty powinny iść.
BTW Opera mobile jak ten smartfon ma jakiś procesor chodzi całkiem żwawo z tą prostą stroną. Na swoim antyku omni i900 dawałem rade nawet pomioty klikać ;) a jak nie to praca.
[Obraz: http://www.kamesenin.tk/wn/obrazy/lies.jpg]
Maniollo #3
Członek przez Mar 2007 · 2590 postów
Członkostwo w grupach: Animatorzy, Skrybowie, Użytkownicy, WD Global
Zobacz profil · Link do tego postu
Nie chodzi zeby jakos wyklikac, tylko zeby to zrobic sprawnie, a troche meczace jest powiekszanie przy kazdym ekranie zeby moc trafic w linka. Szukam sposobu "na wakacje" gdzie nie mam latwego dostepu do desktopa ;)
Awatar
cieniostwor #4
Członek przez Lip 2010 · 1573 posty
Członkostwo w grupach: Graficy, ScriptMaker, Użytkownicy
Zobacz profil · Link do tego postu
Sugeruje zacząć od doboru normalnej mobilnej przeglądarki. Łatwiej by było coś powiedzieć jak byś się pochwalił co za cudo masz. Jaki problem jest w powiększaniu? U mnie na operze mobile (nie mylić z operą mini bo kupa nie przeglądarka) dotykasz miniaturki strony w miejscu które chcesz zobaczyć.
Dzisiejsze mobilne przeglądarki mają obsługę skryptów i z tymi naszymi powinny sobie radzić. Mój smart jest za wolny (624mHz to już znacznie za mało na dzisiejsze czasy) do tego ale jak masz coś nowego i to faktycznie godne nazwy "smartfon" to poradzi sobie...
Dobierz przeglądarkę i próbuj.
[Obraz: http://www.kamesenin.tk/wn/obrazy/lies.jpg]
Maniollo #5
Członek przez Mar 2007 · 2590 postów
Członkostwo w grupach: Animatorzy, Skrybowie, Użytkownicy, WD Global
Zobacz profil · Link do tego postu
No, Nexus 4. No i szukam jakiegos rozwiazania, ktore za mnie wyklika energie ;) Ja juz dawno nie klikalem przygod tak recznie, nawet nie wiem czy bym potrafil... tak, wiem, porazka hehe.
Awatar
cieniostwor #6
Członek przez Lip 2010 · 1573 posty
Członkostwo w grupach: Graficy, ScriptMaker, Użytkownicy
Zobacz profil · Link do tego postu
Masz w tym procka jak w kompie i ogromny ekran. Bez bólu przystosujesz to do skryptów user.js. Ja odpalałem je skutecznie na operze mobile więc się da. Jakbyś nie mógł znaleźć instrukcji to  to się robiło przez opera:config tam gdzieś trzeba było włączyć skrypty użytkownika i podać ścieżkę dostępu do nich. Jedyna uwaga - automatycznego auto klika musisz "zwolnić" wszystkie czasy opóźnień daj na 10s (10000 bo w ms) i da radę raczej.
Nie mam urządzenia żeby to empirycznie potwierdzić ;) niestety
[Obraz: http://www.kamesenin.tk/wn/obrazy/lies.jpg]
Maniollo #7
Członek przez Mar 2007 · 2590 postów
Członkostwo w grupach: Animatorzy, Skrybowie, Użytkownicy, WD Global
Zobacz profil · Link do tego postu
Dziękuję. Poczekam jednak na gotowe rozwiązanie jak iMacros. Wolę odkupić energię w ostateczności niż wykorzystać ją byle jak.
Awatar
Zorann (Administrator) #8
Tytuł użytkownika: Ten który czuwa
Członek przez Sty 2007 · 4823 posty · Położenie: http://www.zmm.ow.pl/mapa.jpg
Członkostwo w grupach: Administratorzy, Animatorzy, Global Makers, PBF Game Master, Strażnicy, Użytkownicy
Zobacz profil · Link do tego postu
A nie ma jakiegoś odpowiednika imacros na przeglądarki mobilne? Raz się przemęczysz i stworzysz kod, a potem już poleci, nie?
Ew. prosty skrypt który wykonuje link po linku - możesz go przygotować na kompie i ew. tam modyfikować, a na fona wgrać wersję dopracowaną i puszczać.
Swoją drogą czemu wiąże się to z marnowaniem energii, sprzedałeś kompa żeby smartfona kupić? ;)

Zawsze też możesz zapisać się do beta-testów mobilnego imacrosa: http://wiki.imacros.net/iMacros_for_Firefox_Mobile
Nie wiem, czy już wersja beta istnieje, ale nadzieja zawsze jest.

Ew. Googlając dalej:
http://www.droidforums.net/forum/droid-applications/58369-…
Ale jeśli ten tasker to podobna aplikacja jak ta windowsowa, to współczuję - działać działa, ale nagrywanie będzie koszmarem ;)
Jeszcze przejrzenie addonów dla FF mobile: https://addons.mozilla.org/pl/mobile/
Bardziej szczegółowo już nie pomogę, bo nie mam i tak gdzie sprawdzić.


A już tak całkiem ostatecznie tanie rozwiązanie skryptowe o którym wyżej wspomniałem:
Stwórz sobie plik-stronę, skrypcik.html, całkiem pustą.
W niej wklej coś na kształt:
<script>
setTimeout(function(){window.open('http://www.google.pl/','nowazakladka')}, 3000);
setTimeout(function(){window.open('http://www.wp.pl/','nowazakladka')}, 6000);
setTimeout(function(){window.open('http://www.onet.pl/','nowazakladka')}, 9000);
</script>
Każda linijka to wejście na konkretną stronę, skopiuj i stwórz ile chcesz, pouzupełniaj właściwymi linkami.
Liczby po przecinku to czas w milisekundach. Pierwsza strona (google) otworzy się po 3 sekundach od otworzenia pliku w przeglądarce, w nowej zakładce nazwanej "nowazakladka". Druga  ma odczekać 6 sekund, więc 3 sekundy po otwarciu google otworzy się wp.pl. Otworzy się w zakładce "nowazakladka", czyli zastąpi google, bez otwierania dodatkowej. I tak dalej. Potrzebujesz 10s na ładowanie? To poustawiaj czasy 10000, 20000, 30000, itd.
Po odpaleniu strony musisz tylko zezwolić jej na otwieranie nowych zakładek, jeśli przeglądarka będzie ją blokowała i zapomnieć.
Możesz zrobić autoodświeżanie - dopisać na końcu (ale przed </script>) linijkę:
setTimeout("location.reload(true);", XXXX);
XXXX to oczywiście czas, analogiczny jak z linkami. Ale tego trzeba już pilnować. Lepiej ręcznie odświeżyć co przejście, upewniając się, że łupy się zmieszczą, a energii starczy na cały przebieg.
Złowrogi Ostrzeliwujący Regularnie Aroganckich Nieprzyjaciół Narwaniec
"Samson często strugał kołki. Po pierwsze, wyjaśniał, jest to czynność w sam raz dla idioty, na jakiego wygląda. Po drugie, mawiał, struganie kołków uspokaja, wpływa korzystnie na system nerwowy i trawienny. Po trzecie, tłumaczył, rżnięcie drewna pomaga mu podczas wymuszonego przysłuchiwania się dyskusjom o polityce i religii, albowiem zapach świeżego wióra łagodzi odruchy wymiotne. "
Awatar
cieniostwor #9
Członek przez Lip 2010 · 1573 posty
Członkostwo w grupach: Graficy, ScriptMaker, Użytkownicy
Zobacz profil · Link do tego postu
Maniollo ale autocliciem to nie jest bylejak - robisz te przygodę którą chcesz tak jak chcesz przecież.

PS mimo szczerych chęci nie przetestuje ci tego bo na mój windows mobile 6.1 ostatnia wersja opery to 10. A metodę localstorage wykorzystaną w skrypcie opera obsługuje od wersji 10.5 :-( Na androida masz opere 12.1 i skrypt powinien normalnie działać. (ten: http://buntownik.x10.bz/scrypts/universalny_autoclick.user… )
[Obraz: http://www.kamesenin.tk/wn/obrazy/lies.jpg]
Ten post ostatnio był zmieniany przez cieniostwor o 27.12.2012, 23:04.
Maniollo #10
Członek przez Mar 2007 · 2590 postów
Członkostwo w grupach: Animatorzy, Skrybowie, Użytkownicy, WD Global
Zobacz profil · Link do tego postu
Tak jak to opisujecie to nie wygląda tak źle, dzięki wielkie. Potestuje sobie.
Awatar
cieniostwor #11
Członek przez Lip 2010 · 1573 posty
Członkostwo w grupach: Graficy, ScriptMaker, Użytkownicy
Zobacz profil · Link do tego postu
Przetestowałem sprawę na Xperia X10 mini pro. Android chyba 2.1 a opera 12.1 czyli aktualna. I działa pięknie nawet na czasach ustawionych tak jak na kompa.

Metoda odpalania:
Najpierw utworzyć folder na scrypty w telefonie (dowolne miejsce byłe znać ścieżkę w zapisie "linuksowym")
U siory ustawiłem to na folder opery na karcie pamięci ale to może być gdziekolwiek.
(przykładowy adres /sdcart/Android/data/com.opera.browser/userjs )

Jak mamy folder to odpalamy opere - w pasek adresu wpisujemy opera:config
Na dole mamy:
User Prefs
Rozwijamy i szukamy dwóch pozycji:
User JavaScript - stawiamy "ptaszka"
User JavaScript File - w okienko podajemy ścieżkę do folderu ze skryptami (jak ścieżka będzie do konkretnego pliku w użyciu będzie tylko ten jeden a jak do folderu to każdy znajdujący się w folderze)

Jedziemy na dół i klikamy zapisz.

Testowałem na tym:
http://buntownik.x10.bz/scrypts/universalny_autoclick.user…
I działa ładnie (tak jak na kompie tylko wiadomo nieco wolniej strony się ładują)

Sam scrypt oczywiście wrzucamy do folderu na skrypty jaki utworzyliśmy. Generalnie trzeba sobie scrypt przystosować do przygód które chcemy przechodzić. Możliwości ma duże. W podstawowej formie przejdzie każdą liniową przygodę. To chyba samo w sobie już na wyjazd wystarczy.
[Obraz: http://www.kamesenin.tk/wn/obrazy/lies.jpg]
Zamknij Pomniejsz – Powiększ + Odpowiedz na ten post:
Kod weryfikacyjny: VeriCode Proszę przepisać kod weryfikacyjny z obrazka do pola tekstowego umieszczonego obok niego.
Emotikonki: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Znaki specjalne:
Idź do forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 20120620-dev, © 2003-2011 by Yves Goergen
Strona wygenerowana w 246,4 ms (108,7 ms) · 110 zapytań do bazy danych w czasie 9 ms
Bieżący czas: 14.11.2018, 03:33:42 (UTC +01:00)