Subject: Morrowidm [14693]/ Merowen Argray i Losstarot/ ban na imię
Dziś imię mojej postaci zostało odrzucone przez strażników, jako niezgodne z regulaminem. Wyjaśniam: ten nick został stworzony przeszło 10 lat temu, inspiracją do niego był tolkienowski wyraz „morrowdim” oznaczający jutrzenkę w języku hobbickim, aby łatwiej go było wymówić została zamieniona kolejność trzech ostatnich liter. Po aż trzykrotnym przeczytaniu regulaminu, a głównie po wnikliwej analizie części dotyczącej imion, nie wydaje mi się aby proponowany przeze mnie nick łamał którykolwiek z jego punktów.
Poniżej odpowiedzi na każdy z punktów zawartych w części regulaminu dotyczącego imion:
1. Imię zostało zaczerpnięte ze świata fantasy, więc chyba jest zgodne z charakterem fantasy?
2. Imię zaczyna się z dużej litery, nie zawiera w sobie cyfr.
3. Imię nie kojarzy się (przynajmniej mi i moim znajomym) z żadnym znanym nazwiskiem.
4. Imię nie zawiera słów uznanych powszechnie za obraźliwe, szowinistyczne i obrażające uczucia religijne oraz mniejszości narodowych.
5. Imię nie zawiera żadnego tytułu.
6. Imię nie pochodzi od jakiejkolwiek postaci ze świata fantasy (choć według regulaminu mogło by).
7. Imię nie zawiera w sobie nazwy profesji, ani rasy.
8. Imię nie zawiera błędu ortograficznego.
9. Interpretacja regulaminu w odniesieniu do imion należy do strażników, ale strażnicy są też tylko ludźmi i w związku z tym nie są nieomylni... A zgodnie z regulaminem forum od każdej ich decyzji można się odwołać, co też właśnie czynię.
Proszę o zaakceptowanie imienia lub przynajmniej podania wyjaśnień, z jakiego powodu imię zostało odrzucone.
Poniżej odpowiedzi na każdy z punktów zawartych w części regulaminu dotyczącego imion:
1. Imię zostało zaczerpnięte ze świata fantasy, więc chyba jest zgodne z charakterem fantasy?
2. Imię zaczyna się z dużej litery, nie zawiera w sobie cyfr.
3. Imię nie kojarzy się (przynajmniej mi i moim znajomym) z żadnym znanym nazwiskiem.
4. Imię nie zawiera słów uznanych powszechnie za obraźliwe, szowinistyczne i obrażające uczucia religijne oraz mniejszości narodowych.
5. Imię nie zawiera żadnego tytułu.
6. Imię nie pochodzi od jakiejkolwiek postaci ze świata fantasy (choć według regulaminu mogło by).
7. Imię nie zawiera w sobie nazwy profesji, ani rasy.
8. Imię nie zawiera błędu ortograficznego.
9. Interpretacja regulaminu w odniesieniu do imion należy do strażników, ale strażnicy są też tylko ludźmi i w związku z tym nie są nieomylni... A zgodnie z regulaminem forum od każdej ich decyzji można się odwołać, co też właśnie czynię.
Proszę o zaakceptowanie imienia lub przynajmniej podania wyjaśnień, z jakiego powodu imię zostało odrzucone.