Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Wanderer Game Nowicjusze RSS
Samoczynnie zbierane łupy?
jak w temacie
DeathB #1
Member since Nov 2008 · 4 posts · Location: Cork Irlandia
Group memberships: Użytkownicy
Show profile · Link to this post
Subject: Samoczynnie zbierane łupy?
Tak się zastanawiam czy to błąd czy ułatwienie dla zapominalskich ale zauważyłem coś takiego

mianowicie udając się na przygodę "x" dropi się mi przedmiot "z" niepodoba mi się więc go zostawiam udaję się dalej i owy przedmiot cudnie zalega w mym plecaku i zabiera coś cap w sytuacji że ktoś jest świeżakiem (jak ja)

nie zwróci uwagi że mu się plecak zapchał ledwo co się toczy dropnie się coś fajnego i lipa nic nie weźmie bo ma zaśmiecony plecak tylko nie wiem czy to jest niedociągnięcie czy ułatwienie

rzecz względna gdyż ktoś powie że wporzo bo czasem zdarzy mu się z pośpiechu kliknąć dalej i po przedmiotach a tak to ma pozbierane ale inny powie że zbiera śmieci i zawadza bo po kilku przygodach trzeba czyścić plecak z przedmiotów których defakto się nie wzięło

chciałem jeszcze dodać że sytuacja ma miejsce tylko przy kontynuowaniu przygody podczas przerwania nic się magicznie w plecaku nie pojawia ^^
Losstarot #2
Member since Jan 2007 · 1936 posts · Location: Śląsk
Group memberships: Animatorzy, ScriptMaker, Strażnicy, Użytkownicy
to jest ułatwienie, lepiej tak, niż jakbyś miał ręcznie klikać "Zabierz przedmiot"

chciałem jeszcze dodać że sytuacja ma miejsce tylko przy kontynuowaniu przygody podczas przerwania nic się magicznie w plecaku nie pojawia
jeśli zaczniesz nową przygodę to przedmiot też wyląduje w plecaku.

Dla świerzaków nie ma śmieci, są tylko przedmioty które można tanio sprzedać :D

Jeśli masz pełny plecak to jest napisane że nic nie weźmiesz, boś jest pełny.
jakby coś to błędy zgłaszam dla  Losstarot [93] :)
Lothinel #3
Member since Mar 2008 · 305 posts · Location: Białystok
bo to jest chyba tak, że przedmiot ląduje w skrzyni a po wykonaniu następnego ruchu wpada do plecaka. Więc jak przerwiesz przygodę to masz go w skrzyni.. aż do wykonania następnego ruchu chyba że jesteś już pełny.

I tak - to znaczne ułatwienie ;)
Elf na długo pozostaje pod wrażeniem jakie wywołał na innych...

[Image: http://img3.imageshack.us/img3/3530/wilczyuserbar5b.png]
Należę do klanu, co nie znaczy, że zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami jego członków... często nawet wręcz przeciwnie.
Gwaihir #4
Member since Aug 2007 · 834 posts · Location: Kraków
Gwoli ścisłości tylko - nie każdy "ruch" przerzuca przedmiot ze skrzyni do plecaka. Ląduje on tam na pewno po pierwszej zwycięskiej walce. Jeżeli starcie zakończy się porażką, przedmiot pozostanie w skrzyni. Ekrany opisowe również pozostawiają przedmiot w skrzyni. Z resztą podróże między miastami również go nie ruszają. Obstawiam więc, że ewentualne automatyczne przenoszenie przedmiotu ze skrzyni do plecaka jest wykonywane w sytuacji, kiedy znajdziemy następny łup.

No chyba, że nie można generalizować i konfiguracja działania mechanizmu przerzucającego przedmioty jest różna dla różnych przygód...
[Image: http://gwaihir007.republika.pl/images/oni.jpg]
DeathB #5
Member since Nov 2008 · 4 posts · Location: Cork Irlandia
wsumie jest to całkiem logiczne to co mówicie może lepiej niech tak pozostanie ;] coby nasze życie łatwiejszym było xD
Theodrus #6
Member since Feb 2008 · 372 posts
Ja dopowiem, że nie zawsze (wcale?) traci się przedmiot z skrzyni.

Jakiś czas temu dotknął mnie problem małego capa więc porzuciłem jakiś złom i wyruszyłem sprzedać resztę złomu do gildii, po powrocie na miejsce przedmiot czekał na mnie w skrzynce.
Maniollo #7
Member since Mar 2007 · 787 posts
Group memberships: Animatorzy, Skrybowie, Użytkownicy
Ja uściśle jeszcze to co Gwaihir napisał, czyli że po zwycięskiej walce przedmiot przenosi się ze skrzyni do plecaka. Z moich obserwacji wynika, że nie chodzi tu o samą zwycięską walkę, lecz o to że w zwycięskiej walce dostajemy przeważnie jakieś miedziaki. Gdy wygramy bez nagrody to przedmiot dalej będzie w skrzyni.

Pozdrawiam,
Maniollo
[Image: http://img405.imageshack.us/img405/5273/herbakolitasokolaminiiq1.gif]
Akolita Orderu Sokoła
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2010-09-10, 01:02:22 (UTC +03:00)